Dr. Ir. Abdul Rozaq, DAA

Details Information
Education :
  • Doctor, The Institut National Agronomique Paris-Grignon (INA P-G), France
  • Master, The Institut National Agronomique Paris-Grignon (INA P-G), France.
  • Ir, Universitas Gadjah Mada, Indonesia
Specialties:
  • Terramechanics
  • Agricultural Mechanization
  • Soil Mechanics
Professional Affiliations:
  • Indonesian Association of Agricultural Engineering
  • Association of Asian Agricultural Engineering
Publications:
  • Rozaq, Abdul. "PENERAPAN KONSEP PENANAMAN PALAWIJA SECARA MEKANIS TANPA OLAH TANAH DI LAHAN SAWAH IRIGASI." text (2001).
  • Rozaq, Abdul. "Pemakaian Mesin Penyerap Daya Roda untuk Uji Kinerja Traktor di Dalam Ruangan." Agritech 13.1993 (1993).
  • Muam, Ahmad, D. E. A. Ir Abdul Rozaq, and Ir R. Wahyu Supartono. KAJIAN KONSEP MANAJEMEN PENELITIAN LINTAS DISIPLIN DI UNIVERSITAS (STUDI KASUS UNIVERSITAS GADJAH MADA). Diss. Universitas Gadjah Mada, 2014.
  • Suharyatun, Siti, et al. "SEBARAN LENGAS TANAH AKIBAT PEMBUATAN LORONG PENGATUS DANGKAL PADA TANAH SAWAH (Soil Moisture Distribution as an Effect of Shallow Mole Drainage in Paddy Land)." Jurnal Agritech Fakultas Teknologi Pertanian UGM 33.03 (2013).
  • Rozaq, Abdul, and Bambang Purwantana. "ANALISIS KINERJA MESIN PENGUPAS LADA (Piper Nigrum L.) TIPE SILINDER PUTARAN VERTIKAL Performance Analysis of Vertical Axis Rotating Cylinder Type of Pepper Decorticator." Jurnal Agritech Fakultas Teknologi Pertanian UGM 31.02 (2012).
  • Suharyatun, Siti, et al. "THE CLAY CONTENT EFFECT ON THE FORMATION OF SHALLOW MOLE DRAINAGE AND THE RATE OF LOWERING SOIL MOISTURE CONTENT." Jurnal Agritech Fakultas Teknologi Pertanian UGM34.03 (2014).
  • Suharyatun, Siti, et al. "ANALISIS POTENSI LORONG PENGATUS DANGKAL UNTUK PERCEPATAN JADWAL TANAM PALAWIJA DI TANAH SAWAH (Analysis of Shallow Mole Drainage’s Potential to Plant Crops Earlier on Paddy Field)." Jurnal Agritech Fakultas Teknologi Pertanian UGM 35.04 (2015).