Prof. Dr. Ir. Putu Sudira, M.Sc.

photograph information

putu_sudira

Putu Sudira
 Professor in Agricultural and Biosystems Engineering
Departement of Agricultural and Biosystems Engineering
Faculty of Agricultural Technology
Universitas Gadjah Mada
Flora No. 1, Bulaksumur, Yogyakarta 55281
INDONESIA
Phone/Fax. : +62 274 563542
E-mail : psudira @ yahoo.com
URL : http://putusudira.staff.ugm.ac.id
Details Information
Education :
  • PhD, Watershed Management, University of the Philippines Los Baños, Philippines
  • M.Sc, Argometeorology, University of the Philippines Los Baños, Philippines
  • Ir, Undergraduate, Mekanisasi Pertanian, Universitas Gadjah Mada, Indonesia
Specialties:
  • Watershed Management
  • Agrometeorology
Professional Affiliations:
  • Indonesian Association of Agricultural Engineering
  • Association of Asian Agricultural Engineering
Publications:
  • Sudira, P., Susanto, S., & Sutiarso, L. (2013). MANAJEMEN SUMBERDAYA AIR DAERAH ALIRAN SUNGAI SEKAMPUNG DI ANTARA BENDUNGAN BATUTEGI DAN BENDUNG ARGOGURUH, PROPINSI LAMPUNG: KERANGKA ANALITIS PENYUSUNAN POLA OPERASIONAL WADUK HARIAN. Jurnal Agritech Fakultas Teknologi Pertanian UGM, 33(02).
  • Sudira, P. (2000). PENENTUAN KARAKTERISTIK CURAH HUJAN MENGGUNAKAN ANALISIS KOMPONEN UTAMA: Studi Kasus Curah Hujan di Daerah Istimewa Yogyakarta. UGM.
  • Sudira, P. (2005). a deterministic model for predicting water yield from two different watersheds. Indonesian Journal of Geography, 37(1).
  • Windia, W., Pusposutardjo, S., Sutawan, N., Sudira, P., & SUPADMO ARIF, S. I. G. I. T. (2005). Transformasi sistem irigasi subak yang berlandaskan konsep TRI Hita Karana. SOCA (SOCIO-ECONOMIC OF AGRICULTURRE AND AGRIBUSINESS), 5(2).
  • Nugroho, P., Marsono, D., Sudira, P., & Suryatmojo, H. (2013). Impact of land-use changes on water balance. Procedia Environmental Sciences, 17, 256-262.
  • Mubyarto, L. S., Sudira, P., San Afri Awang, S., Dewanta, A. S., & Santiasih, E. P. Ismaryati and Esti Priyastuti 1992. Desa dan perhutanan sosial: kajian sosialanthropologis di Prop. Jambi (Village and social forestry: A socio-anthropological investigation in Jambi), P3PK (Pusat Penelitian Pembangunan Pedesaan dan Kawasan), Universitas Gajah Mada, Yogyakarta, Indonesia.
  • Hidayat, L., Susanto, S., Sudira, P., & Jayadi, R. (2014). PENILAIAN KINERJA PENGELOLAAN DAERAH ALIRAN SUNGAI BERBASIS MODEL HIDROLOGI ELEMENTER KASUS: DAERAH TANGKAPAN AIR WADUK MRICA. Jurnal Agritech Fakultas Teknologi Pertanian UGM, 34(03).
  • Purwadi, T., Sudira, P., & Ismail, I. (2008). Pengembangan Sistem Irigasi pada Tebu Lahan Kering (Studi Kasus PG. Bunga Mayang Lampung) PTP Nusantara VII (Persero).
  • Mechram, S., Mawardi, M., & Sudira, P. (2013). APLIKASI MODEL AVSWAT2000 UNTUK PREDIKSI LIMPASAN PERMUKAAN, EROSI, DAN SEDIMENTASI DI SUB DAS KEDUANG: DAS BENGAWAN SOLO HULU.Jurnal Agritech Fakultas Teknologi Pertanian UGM, 32(03).